Oldalak

2013. március 31., vasárnap

Húsvéti fonott kalács

Húsvéti fonott kalács


Fotó: Juhász Péter
http://www.facebook.com/www.juhyphotography.hu

Hozzávalók (500 gr-os kalácshoz):

340 gr liszt
70 gr porcukor
2 tojás sárgája
34 gr vaj
16 gr élesztő
165 ml tej
1 ek vanília eszencia
1 csipet só
fél citrom reszelt héja

1 tojás a kenéshez

A tejet a porcukorral langyosra melegítjük, beletesszük az élesztőt és várunk kb 10 percet, hogy felfusson. A vajat megmelegítjük és hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vanília eszenciát. Ezt követően az összes összetevőt összekeverjük és meleg helyen kelesztjük kb. 20 percig, majd meggyúrjuk és ismét kelesztjük további 20 percen át.

Kelés után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és egyenlő hosszúságú és szélességű szálakat sodrunk belőle. A szálakat összefonjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és megkenjük a tetejét a felvert tojással. Ezt követően meleg helyen (én 100 C fokra előmelegített sütőbe tettem nyitott ajtó mellett) további 20 percig kelesztjük, majd ismét megkenjük a tojással.
A sütéshez 190 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és 22-23 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése