Oldalak

2013. március 31., vasárnap

Húsvéti cupcake

Húsvéti cupcake




Fotó: Juhász Péter
http://www.facebook.com/www.juhyphotography.hu

Cupcake tészta - Narancsos-csokis muffin:

150 gr liszt
100 gr étcsokoládé (min 60%-os)
100 gr vaj
2 tojás
100 gr nyírfacukor
2 ek narancs jam
3 ek narancslé
kandírozott narancshéj
1/2 csomag sütőpor

A vajat és a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tojásokat a nyírfacukorral habosra keverjük és hozzákeverjük a csokoládés masszát, narancs jam-et, narancslét és a kandírozott narancshéjat. Miután jól összekevertjük a nedves összetevőket apránként hozzákeverjük az előzőleg átszitált sütőporos lisztet.
180 C fokra előmelegített sütőben, muffin papírral kibélelt muffin sütőformában 25-30 perc alatt  készre sütjük.

Vajkrém:

120 ml víz
430 gr porcukor
1 db tojásfehérje
500 gr vaj
1 ek vanília eszencia
ételfesték


A porcukrot és a vizet elkezdjük forralni. Amikor már 5 perce forr, elkezdjük felverni a tojásfehérjét és kemény habbá verjük. A cukorszirupot levesszük a tűzről és nagyon lassan, óvatosan kezdjük hozzáadagolni a tojásfehérjéhez úgy, hogy közben a legnagyobb fokozaton verjük a robotgéppel. Amikor az összes cukorszirupot hozzákevertük a tojáshabhoz tovább verjük (kb 10 percig) mindaddig míg fényes, krémes, kemény habot nem kapunk.
Amikor elkészült a krém, apránként hozzákeverjük a puha vajat és a vanília eszenciát.

Felhasználás előtt ízlés szerint gyümölccsel vagy ételfestékkel színezzük.


Ízvariációk (eredeti recept itt: Glazúr.hu):
Málnás: 1/2 csésze málna és 2 csésze vajkrém
Epres: 1/2 csésze eper és 2 csésze vajkrém
Citromos: 3 citrom reszelt héja és 2 csésze vajkrém
Csokoládés:  2-3 dl felolvasztott csokoládét kihűtünk és 1 csésze vajkrémhez keverjük
Fondant dekoráció:
Boltban kapható nyújtható fondant ételfestékkel színezve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése