Oldalak

2013. március 31., vasárnap

Tejszínes csupa csoki torta


Fotó: Juhász Péter
http://www.facebook.com/www.juhyphotography.hu



Piskóta tészta:
8 db tojás
150 gr nyírfacukor
160 gr vaj
70 gr darált mandula
130 gr liszt
1 cs sütőport
120 gr étcsokoládé (min. 60%-os)


A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk picit hűlni. A vajat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet és a sütőport leszitáljuk és hozzákeverjük a darált mandulát. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
Ezt követően a tojássárgás krémhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérje habját, s végül a csomómentesen elkeverjük a mandulás liszttel.
160 C fokos sütőben 55 perc alatt sütjük készre sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában.

Fehércsokis krém:
600 ml tejszín
200 gr fehér csokoládé
50 gr nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart belseje

Étcsokoládés krém:
1 l tejszín
400 gr étcsokoládé (50%-os)
50 gr nyírfacukor


Mindkét krémet azonos módon készítjük el. A tejszínt a nyírfacukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük az olvasztott csokoládéhoz (a fehércsokis krém esetében a vaníliarúd kikapart belsejét is hozzákeverjük). Egy napra hűtőszekrénybe tesszük és másnap kihabosítjuk.

A piskótát 4 részre vágjuk és az alsó szeletet a tortakarikába helyezzük és betöltjük a körkörösen kinyomott kétféle krémmel. Ráhelyezzük a második tortalapot, amit a fehércsokis krémmel törtünk be, majd következik a harmadik piskótaszelet és ismételten a körkörösen betöltött kétféle krém. Ezt követően ráhelyezzük az utolsó lapot és betesszük a hűtőbe hűlni.
30-40 perc elteltével eltávolítjuk a tortakarikát és körbekenjük a tortát az étcsokis krémmel.
Ízlés szerint díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése