Oldalak

2011. december 27., kedd

Rugelach



Fotó: Juhász Péter

Ezt a receptet Chili & Vanilia oldalán találtam és már régóta ki akartam próbálni. A karácsonyi családi összejövetel pont megfelelő alkalomnak bizonyult :-)

Hozzávalók 50 darabhoz:

Tészta:

250 g Philadelphia krémsajt
240 g vaj
6 ek nyírfacukor
300 g finom liszt
csipet só

Töltelék:
50 g barna cukor
4 ek nyírfacukor

4 tk fahéj
50 g mazsola
200 g dió, durvára vágva
6 púpos ek baracklekvár

Tetejére:

1 tojás
2 ek tej
nyírfacukor fahéjjal elkeverve

A szobahőmérsékletű krémsajtot, vajat és a nyírfacukrot robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót s jól összegyúrjuk. A tésztát felhasználás hűtőbe tesszük (mivel jó hideg van odakint, és a hűtőben már nem volt hely én kitettem a teraszra, az is megfelel) és legalább 30 percig hűtjük. Eközben összekeverjük a töltelék hozzávalóit a baracklekvár kivételével.
Amikor a tészta kellően lehűlt elnegyedeljük és az egyik negyedből kör alakú formát nyújtunk, amit megkenünk baracklekvárral és megszórunk a diós, fahéjas töltelékkel. Szórás után a tésztát 12 cikkre vágjuk majd mindegyiket feltekerjük a széles végétől kezdve. Az elkészül kifliket szilikonos sütőpapírra helyezzük a tetejüket megkenjük a tejes tojásos keverékkel és megszórjuk a fahéjjas nyírfacukorral. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A maradék tésztát ugyan így készítjük el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése