Oldalak

2011. december 27., kedd

Libamáj Créme Brulée tokaji aszuval


Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók 10 főre:

20 dkg hízott libamáj
10 tojássárgája
4 dl tejszín
1 dl tej
4 cl tokaji aszu
só, bors
barnacukor

A libamájat jól megmossuk majd egy botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a tojássárgával, tejjel, aszuval és sóval, borssal összekeverjük majd vízgőz fölött melegítjük. Nem szabad felforralni, csak addig melegítsük, míg kezd sűrűsödni (kb. 45 C fok). A krémhez hozzákeverjük a libamájat, majd hőálló kerámiatálkákba töltjük és egy tepsibe helyezzük a formákat. A tepsit meleg vízzel felöntjük úgy, hogy a tálkák feléig érjen. 140 C fokra előmelegített sütőben 50 percig pároljuk.

Párolás után a formákat szobahőmérsékeltűre hűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejüket vékonyan barnacukorral, amit cukrászfáklya segítségével karamellizálunk.

Pirított kaláccsal és tokaji aszuval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése