Oldalak

2011. december 27., kedd

Gesztenyeleves


Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók:

40 dkg sült gesztenye
1 paszternák
1 zeller szál
1 nagy burgonya
1 vöröshagyma
2 gerezd foghagyma
1,5 l alaplé (lehet leveskockából is)
1 babérlevél
1 dl tejszín
só, bors
olíva olaj

A vöröshagymát, foghagymát, zellert, kockára vágott burgonyát, sült gesztenyét, paszternákot olíva olajon, pici sóval, borssal megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével és beletesszük a babérlevelet. Addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. A babérlevelet eltávolítjuk, s a többit turmix gépben összeturmixoljuk, s tejszínnel dúsítjuk.

Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk pirított bacon chips-el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése