Oldalak

2014. június 1., vasárnap

Áfonyás ricotta torta

Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):

Tészta:
170 g liszt
150 g cukor
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1 tk vanília eszencia
70 g olvasztott vaj
100 ml tej
2 tojás
1 bio citrom reszelt héja
300 g áfonya

Tető:
400 g ricotta
3 tojás
90 g cukor
1 tk vanília eszencia

A tésztához először a száraz összetevőket összekeverjük, majd a folyékony alapanyagokat is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük vele. A masszát egy vajjal kikent és alaposan kilisztezett 24 cm-es tortaformába töltjük, majd a tetejére szórjuk az áfonyát (lehet fagyasztott is). Az áfonya tetejére a tojással, cukorral és vanília eszenciával kikevert ricotta kerül.
190 C fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 50-60 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése