Oldalak

2014. június 2., hétfő

Medvehagymás juhtúrós pogácsa



Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók:
500 g liszt
250 g tejföl
250 g juhtúró
50 g kókuszolaj + a kenéshez
1 csomag instant élesztő
1 tojás sárgája
1 marék medvehagyma felaprítva

1 tojás a kenéshez

Az élesztőt elkeverjük a liszttel és a sóval (a sóval óvatosan bánjunk, mert a juhtúró is elég sós), majd hozzákeverjük a folyékony összetevőket és addig dagasztjuk, míg szép ruganyos tésztát kapunk, ami elválik a tál oldalától. Ezt követően kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a tetejét kókuszolajjal és behajtjuk a négy oldalát. 50 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre kelni.
Amikor letelt az idő megismételjük a nyújtás, kenés, kelsztés műveletét.
Sütéskor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük tojással, tácsosan bevágdossuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 200 C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Mesterszakacs.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése