Oldalak

2014. május 19., hétfő

Rakott brokkoli kölessel - Low fat, low carb


Hozzávalók:
1 kg brokkoli
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált sertéscomb
1 csésze köles (kb 150 g)
500 g görög joghurt / sovány tejföl
2 ek paradicsompüré
1 ek kókuszolaj
só, bors, pirospaprika

A brokkolit sós vízben előfőzzük, de csak annyira, hogy még ress-ropogós maradjon. A vöröshagymát és fokhagymát a kókuszolajon megdinszteljük. Amikor megpuhult hozzákeverjük a darált sertéscombot, amit fehéredésig pirítunk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük pirospaprikával. Amikor levet eresztett hozzáadjuk a kölest, a paradicsompürét, 1 csésze vizet és fedő alatt pároljuk. Szükség esetén pótoljuk a vizet, amíg a köles meg nem puhul.
A görög joghurtot elkeverjük a tojással és ízlés szerint azt is sózzuk, borsozzuk.
Az összeállításnál egy tálat kókuszolajjal kikenünk. Erre jön egy réteg brokkoli, amit meglocsolunk a tojásos joghurttal. Ezt követi a köleses húsréteg, amit ismét meglocsolunk a joghurtos öntettel. Végül megint egy sor brokkoli következik, amit szintén a tojásos joghurttal fedünk be. 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt sütjük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése