Oldalak

2014. május 19., hétfő

Citromos panna cotta mézes madeleine-nel

Fotó: Juhász Péter

Az eredeti recept Gordon Ramsey-től való és a BBC GoodFood magazin 2012 szeptemberi számában jelent meg.

Hozzávalók (6 személyre):

Panna Cotta:
600 ml tejszín
150 ml tej
150 g cukor
2 bio citrom reszelt héja és leve
3 lap zselatin

A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy lábosba beleöntjük a tejszínt, tejet és cukrot és kis lángon melegítjük. Amikor forr, hozzáadjuk a citrom levét és héját. Kis lángon kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. A vízből kivesszük a zselatin lapokat és kinyomjuk belőle a vizet, majd elkeverjük a forró folyadékban. Ezt követően átszűrjük kancsóba, makd 6 db pudingformába töltjük a krémet és legalább 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Madeleine:
3 tojás
80 g cukor
1 ek méz
80 g liszt
40 g őrölt mandula
75 g olvasztott vaj
1/2 bio citrom reszelt héja

A tojást habosra verjük a cukorral és mézzel, majd belekeverjük a lisztet, mandulát, citromhéjat. Amikor homogénné vált hozzákeverjük az olvasztott vajat is. A madeleine formát vajazzuk, lisztezzük, majd beletöltjük a masszát és 190 C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése