Oldalak

2014. január 19., vasárnap

Francia almatorta


Hozzávalók:

100 g liszt
50 g kukorica keményítő
75 g vaj
4 tojás
100 g cukor
750 g savanykás alma
150 ml tejföl
2 ek vanília eszencia
1 ek porcukor
1 tk sütőpor
csipet só

A puha vajat a cukorral és csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadunk 1 ek vanília eszenciát, 2 tojást, valamint a sütőporos, keményítős liszkeveréket is apránként belekeverjük. Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt és kivajazott 26 cm-es tortaformába töltjük és a tetejét elsimítjuk. Az almacikkeket szépen elrendezzük rajta és 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre.
A tejfölt a 2 tojással, vanília eszenciával és a porcukorral kikeverjük majd ráöntjük a süteményre és visszatesszük a sütőbe további 25-30 percre. A már kihűlt tortát porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése