Oldalak

2014. február 9., vasárnap

Gluténmentes csokoládés zabpehelykeksz

Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók:
250 g aprószemű zabpehely
100 g nyírfacukor
50 g zabpehelyliszt
50 g őrölt mandula
20 g kókuszreszelék
100 g vaj
100 g étcsokoládé apróra vágva
50 g mazsola apróra vágva
1 tojás
1 tk vanília eszencia
2 tk sütőpor
csipet fahéj
csipet só

A száraz összetevőket elkeverjük, a vajat kézzel elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzákeverjük. A masszából diónyi nagyságú gömböket formázunk, amit szilikonos sütőpapírra teszünk és ellapítunk. Mivel a tészta megdagad, kellő távolságra helyezzük a korongokat.
180 C fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése