Oldalak

2011. január 11., kedd

Sült lazac filé basmati rizzsel és garnéla mártással


Fotó: Juhász Péter


Hozzávalók (4 személyre)

Sült lazac filé
60 dkg lazac filé
fehér bors

citromlé
olíva olaj

Garnéla mártás:
40 dkg garnéla
3 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tej
1 dl tejszín
2-3 ek tejföl
só, bors
reszelt szerecsendió
citromlé

A lazac filét megmossuk szárazra töröljük, felvágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és olíva olajjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszzük és 180 C fokra előmelegített sütőbe teszzük 20-25 percre.

A garnéla mártáshoz besamelmártást készítünk, amit tejjel, tejszínnel és tejföllel dúsítunk, beletesszük a garnálát, majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük.

Vadrizzsel kevert basmati rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése