Oldalak

2011. január 11., kedd

Diós és Mákos Bejgli



Fotó: Juhász Péter

Tészta:

60 dkg liszt
23 dkg zsír (én mangalicát használtam)
3 dkg élesztő
2 ek porcukor
2 tojás sárgája
1 ek tejföl

reszelt citromhéj

Dió töltelék:

50 dkg dió (2/3-a darálva, 1/3-a durvára vágva)
1,5 reszelt alma
2-3 ek sárgabarack lekvár
cukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
12 dkg mazsola
kandírozott narancs
2-3 ek tej

Mák töltelék:

40 dkg darált mák
1,5 reszelt alma
2-3 ek sárgabarack lekvár
cukor (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
1-2 dl tej
12 dkg mazsola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése