Oldalak

2016. március 27., vasárnap

Rozmaringos báránycomb


Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók:

2 kg csontos báránycomb
5 ek olíva olaj
1 dl száraz fehérbor
5 gerezd fokhagyma
3 ág friss rozmaring
1 tk őrölt édeskömény
bors

A báránycombot megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyát és a felesleges faggyút. A húst megszurkáljuk egy éles késsel és a résekbe fokhagymaszeleteket nyomkodunk. A rozmaringleveleket felaprítjuk, hozzáadjuk az őrölt édesköményt, 3 evőkanál olíva olajat, sót és borsot, majd beledörzsöljük a húsba. A báránycombot ezután folpackba csomagoljuk és 1 napra a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap egy nagy tepsit füstölésig hevítünk, beleöntünk 2 evőkanál olajat, majd a báránycomb mindkét oldalán megpirítjuk. Levesszük a tűzről, aláöntünk 1 dl száraz fehérbort, majd lefedjük a tepsit alufóliával és betesszük a 130 C fokra előmelegített sütőbe. 2 óra elteltével levesszük az alufóliát és sütjük további 1,5 órán keresztül. Akkor van készen, amikor húshőmérővel mérve 75 C fokos a húsi belseje (így nem lesz rosé, de nem szárad ki, nagyon szaftos és omlós marad).  
Szeletelés előtt további 20 percig pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése