Oldalak

2012. február 12., vasárnap

Tavaszi tekercs

Tavaszi tekercs

Fotó: Juhász Péter


Hozzávalók (15-20 db):

15-20 db kerek rizslap (ázsiai boltokban kapható)
250 g darált sertéscomb
100 g laska gomba csíkokra vágva
200 g babcsíra (én mungóbabot használtam)
100 g bambuszrügy (konzerv) lecsepegtetve és csíkokra vágva
2 db apróra vágott újhagyma
1 ek sötét szójaszósz
1 ek földimogyoró vagy étolaj


Wokban vagy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd folyamatos kevergetés közben megpirítjuk benne a darált húst, addig, amíg elszíneződik. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a bambuszrügyet, a gombát, sót, majd magas hőmérsékleten folyamatosan kevergetve pirítsuk 3 percig. Ezt követően beletesszük a babcsírát és az újhagymát, majd további 1 percig pirítjuk.

A rizslapokat egyesével áztassuk meleg vízbe, s mikor már kellőképpen megpuhult és hajlíthatóvá vált töltsük meg a töltelékkel.

Édes-savanyú chili szósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése