Oldalak

2012. február 12., vasárnap

Thai red curry csirke


Fotó: Juhász Péter

Hozzávalók 4 személyre:

800 g csirkemell vékonyan felszeletelve
400 ml kókusztej
2 dl zöldség alaplé
2 ek red curry paszta
2 kaffir lime levél (középső vastag eret el kell távolítani a levélből)
2 ázsiai citromfűszár
1 vöröshagyma
200 g bambuszrügy (konzerv) lecsepegtetve és vékonyan szeletelve
100 g laska gomba felszeletelve
100 g darabolt paradicsom (konzerv is lehet)
1 csokor friss koriander
1 ek földimogyoró vagy étolaj


Az apróra vágott hagymát olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a red curry pasztát és a csirkemell csíkokat és folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk. Amikor a csirkemell már kívülről megpirult beletesszük a darabolt paradicsomot, lime levelet, citromfűszárt, laska gombát, valamint a bambuszrügyet és felöntjük a kókusztejjel és az alaplével. Szükség esetén sózzuk és kb 5 percig főzzük.

Tálaláskor meghintjük friss korianderrel és basmati rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése