Oldalak

2011. szeptember 22., csütörtök

Kecskesajtos füge mézbalzsammal

Kecskesajtos füge mézbalzsammal



Hozzávalók 2 főre:

10 db friss füge
5 dkg kecskesajt
mézbalzsam

A fügéket négybe vágjuk, de úgy, hogy középen ne vágjuk keresztbe. A gerezdeket szétnyitjuk és a közepébe kecskesajtot ültetünk. A végén mézbalzsammal öntjük le.

Mézbalzsam elkészítése:
1,5 dl balzsamecet
2 ek méz

A balzsamecetet főzőedénybe tesszük és felforraljuk. Addig forraljuk, amíg sűrű krémszerű állaga nem lesz. Ehhez adjuk hozzá a mézet, amivel még egy kicsit tovább főzzük. A végeredmény egy sűrű, mézes, krémes szósz lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése