Oldalak

2011. szeptember 22., csütörtök

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves
Fotó: Juhász Péter


Hozzávalók:

1 db vöröshagyma
1 sárgarépa
2 szárzeller levelekkel
4 ek olívaolaj
45 dkg érett paradicsom
40 dkg konzerv paradicsom
1 l zöldség alaplé (kockából)
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors

A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát apró kockákra szeleteljük, a zellert vékony félholdakra aprítjuk. Az olajat lábosba öntjük és tűzre tesszük. Amikor felmelegedett beletesszük a hagymát, sárgarépát és zellert, majd időnként megkeverve puhára pároljuk.
A paradicsomot felkockázzuk és azt is a lábosba tesszük, majd a felszeletelt konzerv paradicsomot is beletesszük a levével együtt. Annyi alaplével öntjük fel, ami éppen ellepi. Felforraljuk, majd 15-20 percig főzzük.
A bazsalikom leveleit félbetépkedjük és a felét a levesbe szórjuk, majd azzal együtt főzzük tovább még 10 percig. Mihelyt megfőtt a tűzről lehúzzuk, majd beletesszük a maradék friss bazsalikomot is. Sóval, borssal ízesítjük a levest, majd turmixgépben magas fokozaton addig turmixoljuk, míg krémes állagú nem lesz. Ha szükséges még alaplével higíthatjuk.
Tálalás előt lehűtjük és piritóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése