Oldalak

2014. március 4., kedd

Kétrétegű csokoládés krémes





Hozzávalók:

Ganache krém:
70 g tejszín
50 g étcsokoládé

Sárgakrém:
110 ml tej
10 g keményítő
80 g cukor
1 tojás sárgája
1 rúd vanília
csipet só

Krémes összeállításához:
300 g tejszín
40 g étcsokoládé
1 csomag leveles tészta

A leveles tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és 3 egyenlő részre vágjuk. Szilikonos sütőpírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét megszórjuk porcukorral, majd a tészta tetejére is sütőpapírt terítünk és egy másik sütőlapot teszünk rá nehezéknek. A tésztàt 190 C fokra előmelegített sütőben aranybarnàra sütjük 16-20 perc alatt.

A csololádé ganache-hoz a tejszínt felforraljuk ès a csokolàdét felolvasztjuk benne kevergetve, míg fényesen krémes nem lesz. Ezt követően az egyik kihűlt tésztalapra kenjük. A tésztalapot 5 egyenlő részre vàgjuk és betesszük a hűtőbe megdermedni.

A sárgakrém elkészítéséhez az étkezési keményítőt elkeverjük a tejjel és csipet sóval, majd felforraljuk. A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília rúd kikapart belsejét. A tojásos krémhez hozzákeverjük a forró tejet, visszatesszük a tűzhejre és folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük.
Eközben a tejszínt felverjük. A csokoládés krémhez a csokoládét megolvasztjuk, hozzákeverjük a sárgakrém feléhez, majd a tejszínhab felével lazítjuk. A maradék sárgakrémhez hozzákeverjük a tejszínhab másik felét.

A krémes összeállításához az egyik tésztalapot megkenjük a vaníliás krémmel, ráhelyezzük a felvágott ganache krémmel megkent lapokat, majd óvatosan átvágjuk a krémmel megkent lapokat is. Ezután a harmadik tésztalapra a csokoládés krémet kenjük rá, majd ráhelyezzük a felvágott felső részeket és újból átvágjuk az így elkészült krémes szeleteket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése