Oldalak

2012. június 26., kedd

Meggyes pite


Fotó: Juhász Péter


Hozzávalók:

2 tojás
1 bögre (200 ml) nyírfacukor
1 tk vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
3 dl görög joghurt
2 tk dióolaj
2 bögre liszt
1 cs sütőpor
500 gr magozott meggy

A tojásokat felverjük a nyírfacukorral, majd amikor már szép krémes, habos hozzákeverjük a vanília kivonatot, reszelt citromhéjat, joghurtot, valamint a dió olajat. Amikor már homogén masszát kapunk hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és azzal is elkeverjük. Ezt követően vajjal kikent és kilisztezett piteformába öntjük a tetejét megszorjuk a magozott meggyel, aminek egy részét a krémbe is belenyomkodjuk, majd 170-180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40-45 perccig sütjük (tűpróbával érdemes ellenőrizni). Vanília fagylalttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése