Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók:
1 kg sütőtök
1 alma
1 fej hagyma
3 ek méz
2-3 ek narancslé
2 húsleveskocka
1 dl tejszín
2-3 ek olíva olaj
só
bors
reszelt szerecsendió
kakukkfű
1,2 l víz
pirított mandula és tökmag
tökmagolaj
A sütőtököt és almát megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfővet teszünk rá és az olíva olajon üvegesre pároljuk. Ezután beltesszük a mézet és megkaramelizáljuk. Hozzátesszük a sütőtököt, almát és felöntjük húsleves lével. Amikor a sütőtök és az alma is megpuhult az egészet összeturmixoljuk, majd felöntjük tejszínnel és szerecsendióval, valamint narancslével ízesítjük.
Tálaláskor tökmagolajjat és pirított mandulát/tökmagot adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése