Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók (4 személyre)
Sült lazac filé
60 dkg lazac filé
fehér bors
só
citromlé
olíva olaj
Garnéla mártás:
40 dkg garnéla
3 ek vaj
2 ek liszt
3 dl tej
1 dl tejszín
2-3 ek tejföl
só, bors
reszelt szerecsendió
citromlé
A lazac filét megmossuk szárazra töröljük, felvágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével és olíva olajjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszzük és 180 C fokra előmelegített sütőbe teszzük 20-25 percre.
A garnéla mártáshoz besamelmártást készítünk, amit tejjel, tejszínnel és tejföllel dúsítunk, beletesszük a garnálát, majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük.
Vadrizzsel kevert basmati rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése