Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
150 g liszt
100 g teljesörlésű liszt
150 g nádcukor
250 g reszelt sárgarépa
150 ml kókuszolaj
2 tojás
4 ek narancslé
3/4 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
csipet só
reszelt gyömbér
Először összekeverem a folyékony összetevőket, majd hozzáadom a száraz összetevőket is. Sütőpapírba tekert tortakarikába töltöm, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm.
Sajtkrém:
250 g mascarpone
100 ml tejszín
100 ml tejszín
4 ek porcukor
fél citrom leve
10 g zselatin
A cukorral kikevert krémsajtot a habbá vert tejszínhez adom a citromlével együtt. A zselatint 4 evőkanál vízben feloldom, felmelegítem kevergetve, majd néhány kanál krémmel elvegyítem és a többihez adom. Ezt kenem a torta tetejére, és marcipánrépákkal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése