Fotó: Juhász Péter
http://www.facebook.com/www.juhyphotography.hu
Rosé kacsamell:
1 kg kacsamell
só, bors
A kacsamellet megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és a hájat beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezt követően a bőrével lefelé előmelegített serpenyőbe tesszük és elkezdjük sütni, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor a bőre már kellően megpirult megfordítjuk s a húsos részét is megpirítjuk. Amikor elkészültünk 100-120 C fokra előmelegített sütőbe helyezzük a bőrével felfelé, meglocsoljuk a kisült zsírral és kb. 50-55 perccen keresztül sütjük tovább.
Lásd. korábbi bejegyzésem: Polenta puding
Fügemártás:
300 g aszalt füge
1 dl modenai balzsamecet
1 db csillagánizs
só, kakukkfű
Az aszalt fügéket beáztatjuk, kb. az 1/3-át feltesszük főni kevés vízben a balzsamecettel, sóval, csillagánizzsal. Negyed órán keresztül főzzük, majd kiszedjük a csillagánizsokat és botmixerrel pürésítjük. A többi fügét belefőzzük, és friss kakukkfüvet forralunk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése