Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók (8 főre):
Hamburger pogácsa:
1 kg marha felsál/hátszín
1 lilahagyma lereszelve
2-3 ek Worchestershire sauce
1 tk tabasco sauce
2 tk angol mustár
1 tojás sárgája
só, bors
olaj
8 db hamburger zsömle
8 szelet sajt
paradicsom
lilahagyma
saláta
uborka
ketchup
mustár
A marhahúst ledaráljuk, hozzáadjuk a reszelt lilahagymát, worchestershire és tabasco szószt, mustárt, sót és borsot, majd kézzel jól alaposan összedolgozzuk. Ezt követően tálba helyezzük és a tetejére olajat öntünk, úgy hogy az teljesen ellepje, majd 1-2 napra betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Felhasználás előtt leöntjük a húsról az olajat,hozzákeverjük a tojás sárgáját majd vékony pogácsákat formázunk belőlük és tapadásmentes edényben kisütjük őket.
Tálaláskor a hamburger zsömlék belsejét megpirítjuk, erre helyezzük a zöldségeket, a hamburger pogácsát, sajtot, majd ketchuppal és mustárral ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése