Fotó: Juhász Péter
Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
Tészta:
110 g teljes kiörlésű gabonakeksz (én most Korpovitot használtam, amihez nyírfacukrot adtam)
70 g vaj
Krém:
250 g mascarpone
100 g kókuszreszelék
60 g nyírfacukor
1 lime leve és héja
260 g natúr görög joghurt
díszítéshez szeletelt lime
A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük az összezúzott keksszel. (Legegyszerűbb módja, ha zacskóba tesszük és egy nyújtófával összetörjük) majd a szilikonos sütőpapírral kibélelt 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk és kb 20 percre behűtjük.
Közben összeállítjuk a krémet. A krémsajtot a nyírfacukorral, lime levével és héjával, valamint a kókuszreszelékkel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a görög joghurtot. A krémet a vajas kekszre simítjuk, majd visszatesszük a hűtőben legalább 2 órára hűlni.
Tálalás előtt eltávolítjuk a tortaformát, valamint a szilikonos sütőpapírt és a torta tetejét limeszeletekkel díszítjük.
Szia! Milyen ez a süti,finom??:-):-)
VálaszTörlésTetszik így elsőre!